home coco yoga massage workshop dans schema filmpjes contact
       
 

Welkom bij Coco Bliss.

Mijn passie voor yoga is aangewakkerd toen ik voor het eerst meedeed aan een klassieke hatha yogales van yogameester Martyn Hoogstra. Zijn lessen bestaan uit een vloeiende beweging (flow yoga) van intensieve en krachtige yoga-oefeningen, meditatie- en ademhalingsoefeningen, ook wel power yoga genoemd. Inmiddels ben ik al jaren een enthousiaste leerling van hem, zowel in Nederland als in India.

Ik heb de internationaal erkende yogalerenopleiding van Sivananda Vedanta centre in een ashram in India gevolgd waar ik ben onderwezen in alle facetten van de yoga. Ik heb les gehad van Danny Paradise, de yogaleraar van o.a. Madonna die mij heeft laten zien hoe yoga iets van alle culturen is en dat de yoga je geest en lichaam jong houdt. Daarnaast heb ik workshop gevolgd van de bekende Aerikaanse yogini Ana Forrest en van David Life van Jiva Mukti New York. Ik heb yoga master classes gevolgd bij de bekende Dona Holleman. Van haar heb ik geleerd om niet alleen het spirituele aspect van de yoga te benadrukken, maar vooral ook aan de anatomie van het lichaam aandacht te geven tijdens het lesgeven. Martyn Hoogstra en Dona Holleman zijn beiden getraind door yogameester B.K.S. Iyengar, de grondlegger van de moderne yoga.

Ik heb de opleiding tot docente zwangerschapsyoga gevolgd bij Mudra, School voor Zwangerschapsyoga o.l.v. Tanja Secrève. Ik heb daarna stage gelopen bij Greetje Schaap in het Geboortecentrum Amsterdam. Tanja en Greetje zijn dé ervaringsdeskundigen op het gebied van zwangerschapsyoga in Nederland. Ik volg de opleiding tot docent kinderyoga bij de kinderyoga expert Helen Purperhart. Helen is de oprichtster van de bekende kinderyogaschool Jip & Jan in Almere. Helen is onder meer bekend van televisie en haar Kinderyoga-avonturen boeken- en cd's. Helen geeft kleur en energie aan jouw en je kind's leven.

Massage is ook heel belangrijk voor mij en daarom ook verweven in mijn yogalessen. Het heeft mij meer geopend en bewuster gemaakt van het leven. In India, het land van de yoga en ayurveda (de Indiaase gezondheidsleer), heb ik mij gespecialiseerd in de ayurvedische massage en heb daarin een diploma behaald. Ik maak de ayurvedische massage op maat, afhankelijk van je type en constitutie.

Dans en muziek kan ik niet missen in mijn leven, daarom heb ik ook in mijn yogalessen vaak een danselement ingebouwd. Ik geef workshops Yoga Dance op Indiaase (trance), Afrikaanse en Arabische muziek. Ervaring en inspiratie voor de trance dance heb ik onder meer opgedaan door mijn reizen in Goa, India en van yoga- en trance dance docent Shiva Rea. Buikdansen geeft je energie en zelfvertrouwen en opent je chakra's (energiecentra). Ik heb buikdans les van de internationaal befaamde Yonina, die in Nederland de buikdans bekend heeft gemaakt. Ik heb workshops gevolgd van o.a. de Rachel Brice, Mardi Love en Petite Jamila van de Belly Dance Superstars, Randa Kamel uit Cairo , en van de bekende Egyptische choreochraaf Dr. Mo Geddawi.

Verder heb ik Psychologie, Bedrijfskunde en Filosofie gestudeerd. Ik ben jarenlang werkzaam geweest onder meer als trainer, manager van een kinderdagverblijf, manager van een schoonheidswinkel, projectmanager bij de kindertelevisie en hoofd marketing en communicatie bij een kinderfilmfestival. In de loop der tijd heb ik ontdekt dat ik niet puur in de commerciële wereld wilde werken, maar mij ook spiritueel verder wilde ontwikkelen en meer met mijn lichaam bezig wilde zijn, dan met mijn hoofd. Ik ben daarom voor mezelf gestart met Coco Bliss, zodat ik mij volledig aan het lesgeven in yoga te kan wijden. Ik hoop dat ik je, samen met de yoga, kan helpen om meer in balans te komen, meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en bewuster in het leven te staan.

Bovendien werk ik als coach en consultant. Ik geef coachingssessies op maat gemaakt om je te helpen met het oplossen van vraagstukken op het gebied van het leven, werk, relatie, kinderen, ouders en vruchtbaarheid. Naast mijn diverse studies en een cursus indivueel coaching, heb ik gewerkt als trainer, coach en cosultant en ben ik ervaringsdeskundige.

Wil je meer informatie over de lessen, cursussen, workshops, retreats of coachingssessies, kijk op mijn website en bel of mail me (zie contact).

 

home