home coco yoga massage workshop dans schema filmpjes contact
   
   
 

Tantra Massage

Tantra staat voor expansie (‘tan’) en bevrijding (‘tra’). Het doel van tantra is geestelijke verruiming en bevrijding door middel van de aanmaak van levensenergie )’prana’, ‘Ki’ of ‘Chi’/;Qi’). Deze levensenergie kan worden opgewekt middels meditatie, massage en/of tantrische yoga. Het gebruikt intimiteit en sexualiteit als een groeiproces in het leven en wijst uiteindelijk de weg naar verlichting/transformatie. Tantra heeft te maken met het openen van je hart, het tonen van kwetsbaarheid en het verenigen van je mannelijke (‘shiva’) en vrouwlijke (shakti) energieën.


Tantrische massage is speciaal voor stellen die willen leren om elkaar te kunnen masseren. Het doel van tantrische massage is om energie op te wekken, te behouden en deze te transformeren naar levensenergie om zodoende je lichaam en geest in balance te brengen.

Massage zorgt ervoor dat je lichamelijk en geestelijk ontspant. Door massage, dat een combinatie is van aanraking en warmte neemt het hormoon endorfine toe. Endorfine vermindert het stressgevoel. Het geeft je een vredig en rustig gevoel, ontspant de spieren en brengt de bloeddruk omlaag, verlicht pijn, stimuleert de doorbloeding en geeft energie.

Bij het Helios centrum van Dick Nijssen heb ik tantra meditatie en tantra massage gevolgd.

Mijn massage opleiding heb ik in India gedaan. Daar heb ik diverse (acupressuur) massagetechnieken geleerd. Bovendien heb mij geschoold in de Indiase 'ayurveda' (kennis van het leven/gezondheidsleer) en de Chinese Medicijnleer waarbij met namen de 'meridianen' (energiebanen in het lichaam die verbonden zijn met de organen) worden behandeld. Ik masseer alleen met pure natuurlijke essentiële olieën zonder chemische toevoegingen. Daarbij maak ik gebruik van 'aromatherapie'(behandeling/genezing door middel van geuren) waar ik ook alleen geurolieën gebruik die puur natuurlijk zijn zonder chemische toevoegingen. Bij zwangerschapsmassage gebruik ik zachte technieken en ontspannende geuren. Bij een gewone masssage kan meer druk worden gegeven en kan er aromatherapie worden gebruikt die ontspannend, activerend of pijnverlichtend is.

Kosten: 75 euro per koppel voor 90 minuten, inclusief essentiële olieën en aromatherapie. Je hoeft zelf niets mee te brengen, alles is aanwezig en inclusief in de prijs.

 

 

home